Deze avond zal in het teken staan van een reis naar zelfacceptatie en, meer in het algemeen, diversiteit onder jongeren. Weten hoe je omgaat met deze diversiteit op het vlak van genderidentiteit en seksualiteit is voor iedereen belangrijk. Het kan een uitdaging zijn wanneer de leefwereld van jouw kinderen of kleinkinderen verschilt van die van jou, vooral als deze botst met de eigen religieuze of culturele achtergrond. Die verschillen doen een groot beroep op je inlevingsvermogen.

LHBTQ+ en zelfacceptatie
Tijdens deze avond gaat het vooral om (zelf-)acceptatie en bewustwording. Het belooft een inspirerende avond te worden over LHBTQ+ en over hoe deze moderne visie op genderidentiteit van invloed is geweest op ons godsbeeld en geloof..

Raymond Hintjes
Dit doen wij samen met een bijzondere gastspreker, namelijk Raymond Hintjes. Een bevlogen docent levensbeschouwing, die werkt aan een inclusievere samenleving en strijdt voor sociale gerechtigheid. Afgelopen jaar kreeg Raymond van de stichting RK homo-emancipatie de Graalbokaal Award uitgereikt voor zijn inspanning om het taboe op homoseksualiteit binnen de Rooms-Katholieke Kerk te doorbreken. Wij kijken uit naar Raymond’s bijdrage.

Juul Adang
Naast Raymond luisteren we ook naar het persoonlijke verhaal van Juul Heko Adang. Het ging tot vier jaar geleden niet goed met Juul. Die werd ziek na te zijn geboren in een verkeerd lichaam. Maar afgelopen jaren maakte Juul een draai van 180 graden. Vóór diens transitie kwam die het huis nauwelijks uit. Maar nu runt Juul een reparatiewerkplaats, stichting Butterfly Upcycling, en heeft het bedrijf Dancing Queer opgezet. Juul identificeert zich als non-binair.

Natuurlijk zal deze avond ook in het teken staan van ontmoeting en gesprek. Er zal voldoende gelegenheid zijn om vragen te stellen.

Wees welkom, als je meer over dit thema wil weten!

Datum: 22 februari 2024
Tijdstip: 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
Locatie: Dorpssingel 2; 6641 BE (het Koetshuis)
Aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer over de andere verdiepingsavonden: