Totdat corona roet in het kerkelijke eten gooide, vond er – eenmaal per maand – een (aangepaste) viering plaats in de Corneliuskerk, aanvankelijk opgezet voor dementerende ouderen, woonachtig in zorgcentrum 'Alde Steeg'. Een prachtinitiatief van de kant van de activiteitenbegeleiding aldaar. De formule bleek een groot succes, de viering voorzag duidelijk in een behoefte. Velen vonden hun weg naar de Corneliuskerk. Na enige tijd sloten zich spontaan – naast de genoemde groep ouderen, hun begeleiders en familie – ook andere parochianen aan. Heel verdrietig was het toen we ons genoodzaakt zagen – vanwege corona – de vieringen stop te zetten.

Maar gelukkig is corona alweer lang en breed verleden tijd en hebben we de oude draad weer helemaal opgepakt. Op elke vierde woensdag van de maand wordt een zogenaamde 'seniorenviering' gehouden, bedoeld voor alle senioren die zich aangesproken voelen. Ook u bent dus van harte welkom!

Bij een seniorenviering gaat het om een eucharistieviering die wat korter en compacter is dan de 'gewone' zondagsviering. En tegelijkertijd is het een viering met alles erop en eraan: een evangelielezing, een korte overweging, een voorbede waarin met name ook de overledenen van de laatste tijd worden herdacht, tafelgebed en communie – en... heel veel samenzang, waarbij we muzikaal worden ondersteund door ons gouden duo Marieke van der Ven (dwarsfluit / viool) en Hennie de Lange (zang). Op 24 april zal de seniorenviering overigens muzikaal worden opgeluisterd door het Liturgisch Gemengd Koor, zo'n 30 man en vrouw sterk!

Voor veel senioren zijn deze vieringen inmiddels een vast ankerpunt. Onlangs zei een van hen: 'Fijn dat jullie dit zo doen. Ik kijk er altijd weer naar uit...' Wij ook. En we kijken uit naar uw komst. Nogmaals, van harte welkom! En áls u komt... neem gerust nog iemand mee. Onze kerk is groot genoeg!

Met een hartelijke groet,
Pastoor Ruud Roefs, diaken Roman Gruijters

In het kort

Wat? Seniorenviering
Waar? Corneliuskerk Beuningen
Wanneer? Elke vierde woensdag van de maand
Aanvang? 15.30 uur
Data: 28 februari
27 maart (in het teken van Pasen)
24 april (met het Liturgisch Gemengd Koor)
22 mei