Rond het jaar 70 schrijft Marcus 'zijn' evangelie. Tien tot dertig jaar later volgen zijn collega’s Matteüs, Lucas en Johannes. In de loop der tijd is het Marcus-evangelie wat ondergesneeuwd geraakt. En dat is jammer – en zeker niet terecht. Het is weliswaar beknopt, het kent niet de gepolijste taal van de drie andere evangelisten, maar bij nauwkeuriger lezing ontpopt Marcus zich als een zeer getalenteerd verteller. Het Marcus-evangelie blijkt ook nog eens een spánnend verhaal te zijn, een ‘detective’ uit het jaar 70. Met een boodschap, ook nog voor mensen van nu.

Van april tot en met juni van dit jaar heeft een groep geïnteresseerden zich onder leiding van pastor Ruud Roefs gebogen over het Marcus-evangelie. De reacties waren zeer positief en zelfs zo enthousiast dat besloten werd tot het geven van twee extra avonden.

In het nieuwe liturgische jaar (dat start op zondag 3 december, de eerste zondag van de advent) staat de evangelist Marcus centraal, dat wil zeggen: tijdens de vieringen op zondag is van alle evangelisten hij het meest aan het woord. Het is met name om die reden dat besloten is de reeks bijeenkomsten rond het Marcus-evangelie te herhalen. U krijgt opnieuw de kans zich te verdiepen in een ongemeen boeiend verhaal. En u zult zien: u leest de bijbel voortaan met andere ogen!

Data (2024): 8 januari – 22 januari – 5 februari – 19 februari – 4 maart
Tijdstip: 19.30 – 21.00 uur
Locatie: parochiecentrum – Dorpssingel 2 – Beuningen (Koetshuis)
Maximaal aantal deelnemers: 10
De avonden worden ingeleid en verzorgd door pastor Ruud Roefs.

Er zijn geen kosten aan verbonden. Een vrijwillige bijdrage is welkom.

U kunt zich aanmelden op het parochiesecretariaat:
Tel. 024 677 1271 of mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Van harte welkom!