Sluiting H. Johannes de Doper kerk

Op zondag 27 juni was de Heilige Johannes de Doperkerk voor het laatst als kerk in gebruik. Hierbij de video registratie van de laatste viering in deze kerk.

A.s. zondag 27 juni is de Heilige Johannes de Doperkerk voor het laatst als kerk in gebruik. Voorafgaand aan de sluiting wordt op zaterdag 26 juni een open dag gehouden.

De klankbordgroep pastoraat Ewijk heeft recentelijk aandachtspunten voor het pastoraat voor Ewijk benoemd, doorgesproken, en voor elk van deze punten een advies geformuleerd. Het volledige verslag inclusief opmerkingen vanuit het parochiebestuur is hier beschikbaar.

Met deze gezamenlijke brief willen wij de omwonenden graag op de hoogte brengen van de ontwikkelingen rondom de herbestemming van de H Johannes de Doper kerk en pastorie.

Het parochiebestuur en de pastoraatsgroep willen graag met u in gesprek over de sluiting en de herbestemming van de Johannes de Doper kerk in Ewijk

Op deze pagina kunt u de bijeenkomst over de kerksluiting Ewijk die op zaterdag 24 oktober plaatsvond terugkijken.

Door corona­maatregelen kon de informatie­avond over de kerksluiting in Ewijk op 30 september niet doorgaan. Op zaterdag 24 oktober zal alsnog een informatie­middag plaatsvinden.

Welk beleid passen we als parochiebestuur toe bij het toewijzen van de voorwerpen die in de kerken van Winssen en Ewijk staan?

Vanwege de extra maatregelen die momenteel gelden tegen de verspreiding het coronavirus heeft het bestuur besloten dat de informatieavond op 30 september niet door gaat.

Met pijn in het hart zullen we opnieuw een kerk moeten afstoten.
Medio 2021 wordt de Johannes de Doper kerk aan de eredienst onttrokken.