De Kersttijd is voor zanggroep KoMore de belangrijkste tijd van het jaar; en vooral in 2020. Want 40 jaar geleden, op 18 december 1980, werd in Beuningen het jongeren­koor Jokobeu opgericht door AndrĂ© Raaymakers. Toen de vergrijzing doorzette is rond 2000 de naam van het koor veranderd in KoMore, 'koor met een beetje More'.

Het jubileumjaar zou een feest worden. Maar Covid 19 maakte zingen in groeps­verband tot een van de zwaarst geraakte vrijetijds­bestedingen; alle plannen konden de koelkast in. KoMore hoopt in de loop van 2021 een aantal jubileum­voornemens alsnog door te laten gaan.

Van het oorspronkelijke jongerenkoor zijn nu nog drie zangeressen lid van KoMore; Dinie Jacobs, Franci Tap en Annemarie Willems. Op 18 december heeft het koor ze in het zonnetje gezet door middel van een corona-veilige ansichtkaarten-actie.

Voor Beuningen wordt het dus een kerstmis zonder KoMore. Wel zouden enkele leden van het koor in samenwerking met de toetseniste van het koor Splinter op persoonlijke titel een bijdrage leveren aan de nachtmis van 24 december. Tot Corona en de lockdown ook hier weer een stokje voor stak.