Een kerk die overdag geopend is. Waar mensen kunnen binnenlopen. Om te bidden. Om een kaarsje op te steken. Op verhaal te komen. Elkaar te ontmoeten bij een kopje koffie of thee. Of gewoon maar even rond te kijken. Ook dat. Het is een oude droom van me. En binnenkort wordt hij werkelijkheid! De deur van de Corneliuskerk gaat open. En dan dus niet alleen op zondag.

Aanvankelijk stond ons als parochiebestuur voor ogen de kerk gedeeltelijk toegankelijk te maken. Door plaatsing van een smeedijzeren hek of een glazen wand achter in de kerk zou de Mariakapel bereikbaar worden gemaakt - en de rest van de kerk worden afgesloten. Een groot aantal praktische bezwaren én de hoge kosten hebben het parochiebestuur echter op deze plannen doen terugkomen.

Na uitvoerig beraad hebben we ervoor gekozen de kerk in haar geheel open te stellen. Zoals dat vroeger ook het geval was. Wel moesten er eerst, mede met het oog op de veiligheid, verschillende zaken goed worden geregeld: cameratoezicht - en daarnaast de aanwezigheid van vrijwilligers die toezicht houden / gastheer en gastvrouw zijn. Beide zaken zijn inmiddels gerealiseerd. We kunnen dus van start!

De Corneliuskerk is met ingang van 1 oktober 2020 vrij toegankelijk, op maandag tot en met zaterdag van 10 tot 16 uur.
U / jij bent van harte welkom!

We willen een Open Kerk zijn. Letterlijk en figuurlijk. Een kerk waarvan de deur naar buiten toe open staat. Een kerk die betrokken is op de samenleving. En ieder mens is welkom, wie of wat hij of zij ook is. Katholiek, protestant, gelovig en niet-gelovig. En wat heel bijzonder is: niet alleen hebben zich 'eigen' mensen als gastheer en gastvrouw aangemeld, ook verschillende mensen uit de protestantse gemeente (ook de dominee) hebben zich bij ons aangesloten. Geweldig! Zó willen we kerk zijn anno 2020. Zó en niet anders.

Meer gastvrouwen en gastheren zijn echter welkom - en noodzakelijk, vandaar onze vraag:

Zou u / jij ervoor voelen om, samen met anderen, op gezette tijden in de Corneliuskerk aanwezig te zijn - toezicht te houden - gastheer of gastvrouw te zijn?

Mocht uw / jouw belangstelling zijn gewekt, neemt u dan contact op met ons parochiesecretariaat:
Dorpssingel 2, 6641 BE Beuningen
Telefoonnummer: 024 677 1271 (dagelijks van 8.30 tot 12.30 uur)
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Alvast bedankt!

Met een hartelijke groet,
Pastor Ruud Roefs

Laat dit een huis van gebed, bezinning en ontmoeting zijn!