Op de website van de H. Johannes XXIII parochie voor de dorpen van de gemeente Beuningen.

Hier vindt u:

Parochieblad

datum: 27-1-2022

Maatregelen ten gevolge van het coronavirus

De Nederlands bisschoppen hebben besloten om de coronamaatregelen voor de Rooms-Katholieke Kerk met ingang van 26 januari 2022 te versoepelen.

  • Vooraf reserveren is alleen nodig als er meer mensen worden verwacht dan de anderhalve meter capaciteit van het (kerk)gebouw toelaat.
  • Daarnaast blijven de basisregels gelden: thuisblijven bij klachten, anderhalve meter afstand houden, de hygiëneregels volgen, goed ventileren en een mondkapje dragen bij verplaatsingen door de kerk en in andere binnenruimtes.

Dank voor uw begrip.

Heeft u in deze moeilijke tijd behoefte aan een gesprek met één van de priesters in onze parochie?
Neem dan contact op met ons secretariaat: tel. 024-6771271 (op werkdagen tussen 8:30 en 12:30 uur).

Zaterdag 15 januari om 13.00 uur zal de start van de actie Kerkbalans 2022 aangekondigd worden met een inluidmoment. In de vier kerkdorpen in Beuningen zullen op dat tijdstip de klokken luiden.

Het thema is: 'Geef vandaag voor de kerk van morgen'. Want ook in de toekomst willen we als kerk van betekenis zijn voor mensen die verdieping en ontmoeting zoeken. Uitnodigend zijn voor jonge mensen die hun leven nog voor zich hebben.

Daar hebben we uw steun bij nodig. Want als kerk krijgen we geen subsidie. De financiële bijdrage van onze leden is noodzakelijk om te kunnen bestaan. Vandaar dat we onze parochianen ieder jaar om een bijdrage vragen.

Uw bijdrage aan de Kerkbalans is (deels) aftrekbaar voor de belasting. Doet u een periodieke gift? Dan kunt u het volledige bedrag aftrekken. Voor meer informatie kunt u terecht bij het secretariaat.

Tussen 15 en 29 januari ontvangt u een brief met het verzoek om bij te dragen. We hopen dat we weer op u mogen rekenen!

Dit jaar zullen in Ewijk en Winssen de enveloppen via de post worden verstuurd. Vanwege de kosten zullen er dit jaar minder enveloppen worden verspreid in de parochie.

Heeft u geen envelop ontvangen, maar wilt u toch een bijdrage geven, dan kunt u een envelop meenemen uit de kerk of kapel of contact opnemen met het secretariaat.

U kunt uw bijdrage (bij voorkeur) overmaken via de bank, of de envelop afgeven bij het secretariaat Dorpssingel 2 in Beuningen. Voor informatie kunt u ook terecht op de website www.johannesxxiii.nl of via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .