Op de website van de H. Johannes XXIII parochie voor de dorpen van de gemeente Beuningen.

Hier vindt u:

Parochieblad

datum: 6-5-2021

Maatregelen ten gevolge van het coronavirus

Ter bestrijding van de snelle verspreiding van het coronavirus zijn binnen onze parochie de volgende maatregelen van kracht:

  • Vanaf 29 april kunnen bij vieringen maximaal 45 personen met een mondkapje aanwezig zijn (In Weurt: 30 personen). Daarom is het belangrijk dat u van te voren een plaats reserveert. Dit kan bij het parochiesecretariaat op werkdagen tussen 8.30 en 12.30 uur.
  • Alleen mensen die geen gezondheidsklachten hebben die op het coronavirus wijzen mogen de dienst bijwonen. Dit zal aan de deur van de kerk worden gecontroleerd.
  • De Agapè-vieringen vervallen voorlopig.

Dank voor uw begrip.

Heeft u in deze moeilijke tijd behoefte aan een gesprek met één van de priesters in onze parochie?
Neem dan contact op met ons secretariaat: tel. 024-6771271 (op werkdagen tussen 8:30 en 12:30 uur).

VIEREN!

Wie altijd op de wind let,
komt nooit aan zaaien toe,
wie altijd naar de wolken kijkt,
komt nooit aan maaien toe.

Veertig jaar geleden, op 28 juni 1980, werd de eerste steen gelegd van het nieuwe kerkgebouw De Schakel in Wijchen. Op 20 december vond de feestelijke opening plaats. Daarnaast is het voor de tiende keer dat het activiteitenprogramma van de Protestantse Gemeente in Maas en Waal wordt gepresenteerd. Allemaal redenen om voor het thema ‘VIEREN!’ te kiezen voor het seizoen 2020-2021.

Er waren al plannen gemaakt voor het vieren van het veertigjarig jubileum van De Schakel in juni 2020, maar vanwege het coronavirus hebben wij veel kerkelijke activiteiten, waaronder het jubileum, moeten annuleren. Ook in het komend seizoen zijn er weer allerlei activiteiten gepland en afhankelijk van de situatie op dat moment zal er besloten worden of ze doorgang vinden of niet, en op welke wijze. Nadere informatie vindt u in de DISCLAIMER aan de binnenzijde van de omslag van deze brochure.

De tekst uit Prediker 11:4 is de tekst waarbij de toenmalige predikant ds. Van Nood in 1980 in het kerkblad schreef: ‘Wie alles van a tot z geregeld wil zien alvorens ergens aan te beginnen, kan beter nooit beginnen, want er zijn altijd wel redenen om iets niet te doen.’

De schrijver van het boek Prediker staat met beide benen op de grond; hij zoekt het niet in theologische systemen, maar in de concrete, menselijke situatie van iedere dag. Veertig jaar geleden werd er een nieuw kerkgebouw neergezet en tien jaar geleden kwamen we voor het eerst met een inspirerend aanbod van activiteiten. Deze dingen passen ook in de sfeer van Prediker.

Wij hopen dat u - ondanks het virus dat ons leven nu beheerst - die sfeer ook in het aanbod van het komende seizoen zult terugvinden.

Namens de Protestantse Gemeente Rivierenland Oost,

Marike Meek

Pastor/geestelijk verzorger