Op de website van de H. Johannes XXIII parochie voor de dorpen van de gemeente Beuningen.

Hier vindt u:

Parochieblad

datum: 25-5-2023

Op zaterdag 18 maart 2023 zal om 19.30 uur in de Corneliuskerk te Beuningen de Matthäuspassion van Johann Sebastian Bach te beluisteren zijn. Nooit eerder klonk dit bijzondere werk van Bach in Beuningen!

'O Haupt voll Blut und Wunde...', hoe zou dat geklonken hebben in de tijd van Bach? Het Bach Passie Consort en zeer talentvolle solisten staan borg voor een prachtige uitvoering op authentieke barokinstrumenten onder leiding van de inspirerende dirigent Marcel Dohmen.

De beide orkesten en de drie koren zijn ongeveer even groot als in de tijd van Bach, die in 1736 zelf dit werk dirigeerde. Omdat de orkesten en koren toen wat kleiner waren dan nu doorgaans het geval is, kan het Bach Passie Consort dit werk uitvoeren in de Corneliuskerk in Beuningen. Dat maakt dat u dicht bij de uitvoerenden zit en zo de passie heel intens zult beleven.

In deze intieme bezetting klinkt in maart het dramatische verhaal van de tijdloze Matthäuspassion. Het werk is gebaseerd op het evangelie volgens Matteüs. De aria 'Erbarme dich' ontroert als je deze voor het eerst hoort, maar ook nog steeds als je haar uit het hoofd mee kunt zingen. En telkens weer worden luisteraars geraakt door het schreeuwen van het volk in 'Lass ihn kreuzigen!'. De aria's, gezongen door zeer talentvolle jonge professionele zangers, versterken het drama en vertolken de emoties van discipelen, omstanders en gelovigen met prachtige teksten en hemels mooie muziek. Er is voor iedereen volop te genieten. Voor de gelovige, voor de ongelovige, voor de muziekliefhebber, voor jong en oud.

Op vertoon van uw toegangsbewijs tot één van de uitvoeringen heeft u bovendien gratis toegang tot de avondvullende presentatie over de Matthäus-passion door Jan van Ramshorst (www.muziekmonumenten.nl) op 10 maart 2023 in Gemert!

Kaarten voor de Matthäuspassion zijn voor slechts 30 euro te bestellen op de site: bach-mattheus.nl

Van harte welkom! Wij hopen u in groten getale te mogen begroeten!