Op de website van de H. Johannes XXIII parochie voor de dorpen van de gemeente Beuningen.

Hier vindt u:

Parochieblad

datum: 27-10-2022

Mededeling

Vanwege de hoge energiekosten zullen tijdens de wintermaanden (voorlopig van november t/m februari 2023) de zaterdagavondvieringen in de Corneliuskerk vervallen, m.u.v. 26 november, 10 december en Kerstavond.

Dank voor uw begrip.

Orange the World is een jaarlijkse internationale actie, geïnitieerd door UN Women en in Nederland opgepakt door de vrouwenorganisaties Soroptimisten en Zonta, in onze regio wordt dit gedaan door Soroptimistclub Batenburg Maas en Waal. De actieperiode van Orange the World is van 25 november tot en met 10 december.
25 November is de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen, ingesteld door de Verenigde Naties vanaf het jaar 1999.
10 December is de internationale dag van de mensenrechten – op 10 december 1948 werd de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens aangenomen door de Verenigde Naties. Wereldwijd wordt aandacht gevraagd voor geweld tegen vrouwen en meisjes zoals huiselijk geweld, genitale verminking, seksuele intimidatie, huwelijkse dwang en kindhuwelijken.

Oranje is de kleur van de wereldwijde campagne. De kleur staat voor zonsopgang, de dageraad in een toekomst zonder geweld. De samenloop met het WK-voetbal dit jaar is een toevallige samenloop, de actie Orange the World refereert niet aan dit WK of de kleur van het Nederlandse voetbalteam. Gezien de discussie rond het organiserende land Qatar willen we dat graag benadrukken.

In genoemde actieperiode worden in meer dan 100 landen gebouwen of andere objecten oranje aangelicht. Daarnaast worden debatten, tentoonstellingen, demonstraties en allerlei andere activiteiten georganiseerd.

In het gebied van Maas en Waal wordt samengewerkt met de gemeenten en de kerken. Oranje aangelicht worden onder andere de Protestante Kerk De Schakel in Wijchen, de molen in Beuningen, de RK kerken in Beuningen en Weurt en het gemeentehuis in Druten en Beuningen.

In Beuningen en Druten wordt een Orange the World vlag door de burgemeesters gehesen als startsein van de actie.

Symposium Empower our Girls and Women!

In De Schakel in Wijchen wordt dit jaar met een symposium het speerpunt in onze lokale actieperiode gehouden. Het symposium staat in het licht van signalering van en steun aan slachtoffers van geweld. Sprekers zijn:

  • Dhr. Visser – operationeel specialist van de politie, over het signaleren van geweld
  • Em. Prof. Dr. mevr. Lagro-Jansen - Centrum Seksueel Geweld Nijmegen, over goede zorg aan slachtoffers van seksueel geweld
  • Mevr. Van der Heijden – Moviera – aanpak huiselijk geweld, over ervaringen van en hulp aan slachtoffers van huiselijk geweld

Allen welkom bij het symposium!

Symposium Empower our Girls and Women
Signalering van en steun aan slachtoffers van geweld
datum 8 december 2022, 19.00 – 21.30 uur
lokatie De Schakel, Pius XXII-straat 85 in Wijchen
kosten € 10 bij voorinschrijving, € 12,50 bij de entree
Op vertoon van studentenkaart gratis toegang
voorinschrijving Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nadere informatie via bovengenoemd mailadres of via 06-22562145 (Gea Offerein)