Op de website van de H. Johannes XXIII parochie voor de dorpen van de gemeente Beuningen.

Hier vindt u:

Parochieblad

datum: 11-3-2021

Maatregelen ten gevolge van het coronavirus

Ter bestrijding van de snelle verspreiding van het coronavirus zijn binnen onze parochie de volgende maatregelen van kracht:

  • Vanaf 13 oktober kunnen bij vieringen maximaal 30 personen met een mondkapje aanwezig zijn. Daarom is het belangrijk dat u van te voren een plaats reserveert. Dit kan bij het parochiesecretariaat op werkdagen tussen 8.30 en 12.30 uur.
  • Alleen mensen die geen gezondheidsklachten hebben die op het coronavirus wijzen mogen de dienst bijwonen. Dit zal aan de deur van de kerk worden gecontroleerd.
  • De Agapè-vieringen vervallen voorlopig.

Dank voor uw begrip.

Heeft u in deze moeilijke tijd behoefte aan een gesprek met één van de priesters in onze parochie?
Neem dan contact op met ons secretariaat: tel. 024-6771271 (op werkdagen tussen 8:30 en 12:30 uur).

BEUNINGEN – Sinds vorige week maken de kerken gebruik van een corona-routekaart. Zo ook in de Sint Corneliuskerk in Beuningen. Afhankelijk van de ernst van de pandemie gelden andere regels tijdens het bezoeken van de kerk.


Zo mogen er nu maximaal dertig kerkgangers aanwezig zijn bij een dienst. Zij dienen zich vooraf aangemeld te hebben. Bij binnenkomst wordt de aanwezigheid vastgelegd en moeten de handen ontsmet worden. Ook zijn er looppaden aangebracht om besmettingen te voorkomen.

Het maximum aantal kerkgangers levert soms problemen op volgens kerkwacht Annie van der Loop: "Mensen terugsturen als ze nummer eenendertig zijn vinden we heel erg. Dan kun je wel zeggen kom binnen, maar dan komt nummer tweeëndertig en drieëndertig en dat wil je niet."

Kerken varen op het advies van het bisdom die heeft besloten dat er maar in kleine groepen gezongen mag worden, maar veel koorleden zien dat niet zitten: "Ze mogen zingen met vier zangers. Met vier zangers kun je geen lied zingen", aldus Van der Loop. Daarnaast vallen alle koorleden ook in de risicogroep wat het nog moeilijker maakt.