Op de website van de H. Johannes XXIII parochie voor de dorpen van de gemeente Beuningen.

Hier vindt u:

Parochieblad

datum: 6-5-2021

Maatregelen ten gevolge van het coronavirus

Ter bestrijding van de snelle verspreiding van het coronavirus zijn binnen onze parochie de volgende maatregelen van kracht:

  • Vanaf 29 april kunnen bij vieringen maximaal 45 personen met een mondkapje aanwezig zijn (In Weurt: 30 personen). Daarom is het belangrijk dat u van te voren een plaats reserveert. Dit kan bij het parochiesecretariaat op werkdagen tussen 8.30 en 12.30 uur.
  • Alleen mensen die geen gezondheidsklachten hebben die op het coronavirus wijzen mogen de dienst bijwonen. Dit zal aan de deur van de kerk worden gecontroleerd.
  • De Agapè-vieringen vervallen voorlopig.

Dank voor uw begrip.

Heeft u in deze moeilijke tijd behoefte aan een gesprek met één van de priesters in onze parochie?
Neem dan contact op met ons secretariaat: tel. 024-6771271 (op werkdagen tussen 8:30 en 12:30 uur).

Persbericht

8 oktober 2020

In deze bijzondere tijd is er meer en meer behoefte aan verbinding. Aan het delen van verhalen. Aan contact. Deze week start in de gemeente Beuningen de bouw van een Monument van Verbinding. Een bamboestiek waarin inwoners van de gemeente hun verhaal - letterlijk - delen. De bamboestokken symboliseren de mensen, de elastieken de verbinding. En het maken van het kustwerk gebeurt in verbondenheid, met aandacht voor elkaar.

In coronatijd kon en kan veel niet: We zien elkaar minder en op grotere afstand, een knuffel of een arm om iemands schouder zijn geen vanzelfsprekendheden meer. Tegelijkertijd zien we buren die voor elkaar boodschappen doen en mensen die juist doordat ze vakere één-op-één gesprekken hebben, meer uit hun contacten halen. In coronatijd kon en kan er ook veel wél. Die aandacht voor elkaar willen we onderstrepen met het Monument voor Verbinding.

Samen bouwen aan verbinding
In de periode van 6 oktober tot eind november kunnen inwoners en organisaties samen bouwen aan het Monument van verbinding. Daarvoor maken we gebruik van bamboestiek. Dit is een kunstvorm waarbij door bamboestokken en elastiek met elkaar te verbinden de mooiste creaties worden gemaakt. Inwoners van Beuningen van alle leeftijden, gezindten en culturen mogen hun eigen kleine creatie in het grote geraamte van bamboestiek hangen. De bamboestokken symboliseren de mensen, de elastieken de verhalen. Op die manier ontstaat er een monument dat groeit.

Aftrap
Wethouder Frans Houben gaf samen met Eufride Klein Rouweler, directeur van Welzijnsstichting Perspectief en pastor Ruud Roefs op 5 oktober de aftrap. Dat is op film vastgelegd en te zien via het YouTube-kanaal van de gemeente. In de Corneliuskerk in Beuningen kunnen inwoners helpen met het maken van hun bamboe piramide met daarin een symbool of woord. Tot eind november wordt er gebouwd aan het kunstwerk. Iedereen kan binnenlopen in de kerk aan de Dorpssingel. Van maandag tot en met zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur en tussen 14.00 en 16.00 uur bent u van harte welkom. Er is koffie, een luisterend oor, muziek en uitleg over het kunstwerk en hoe u mee kunt bouwen.