Op de website van de H. Johannes XXIII parochie voor de dorpen van de gemeente Beuningen.

Hier vindt u:

Parochieblad

datum: 6-5-2021

Maatregelen ten gevolge van het coronavirus

Ter bestrijding van de snelle verspreiding van het coronavirus zijn binnen onze parochie de volgende maatregelen van kracht:

  • Vanaf 29 april kunnen bij vieringen maximaal 45 personen met een mondkapje aanwezig zijn (In Weurt: 30 personen). Daarom is het belangrijk dat u van te voren een plaats reserveert. Dit kan bij het parochiesecretariaat op werkdagen tussen 8.30 en 12.30 uur.
  • Alleen mensen die geen gezondheidsklachten hebben die op het coronavirus wijzen mogen de dienst bijwonen. Dit zal aan de deur van de kerk worden gecontroleerd.
  • De Agapè-vieringen vervallen voorlopig.

Dank voor uw begrip.

Heeft u in deze moeilijke tijd behoefte aan een gesprek met één van de priesters in onze parochie?
Neem dan contact op met ons secretariaat: tel. 024-6771271 (op werkdagen tussen 8:30 en 12:30 uur).

Vanaf 1 oktober / verschillende data en locaties

Close reading - Just the story

Wat staat er echt in de Bijbel? Wat is de diepere betekenis van de vele verhalen? Wat is poëzie en wat is de schrijftaal, wat bedoelt het Hebreeuws of het Grieks te zeggen? Wat is de ‘Sitz im Leben’?

We gaan de Bijbel op een manier lezen, die wel ‘close reading’ wordt genoemd. Wie graag eens diepgaander over de betekenis van de bijbel en de bijbelverhalen wil praten, en vooral heel veel wil leren, is uitgenodigd voor deze cursus van een jaar. Alle avonden beginnen met een zogenaamde Lectio Divina (het meditatief lezen van de bijbel).

Protestantse kerk, Beuningen
1 oktober / 20 januari. Aanvang: 20.30 uur
Mamre - Protestantse kerk, Druten
27 oktober / 3 februari / 23 maart. Aanvang: 20.30 uur
De Schakel, Wijchen
17 november. Aanvang: 20.30 uur

Info en aanmelden ds. Dick Sonneveld / t 06-41494539 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.