Op de website van de H. Johannes XXIII parochie voor de dorpen van de gemeente Beuningen.

Hier vindt u:

Parochieblad

datum: 6-5-2021

Maatregelen ten gevolge van het coronavirus

Ter bestrijding van de snelle verspreiding van het coronavirus zijn binnen onze parochie de volgende maatregelen van kracht:

  • Vanaf 29 april kunnen bij vieringen maximaal 45 personen met een mondkapje aanwezig zijn (In Weurt: 30 personen). Daarom is het belangrijk dat u van te voren een plaats reserveert. Dit kan bij het parochiesecretariaat op werkdagen tussen 8.30 en 12.30 uur.
  • Alleen mensen die geen gezondheidsklachten hebben die op het coronavirus wijzen mogen de dienst bijwonen. Dit zal aan de deur van de kerk worden gecontroleerd.
  • De Agapè-vieringen vervallen voorlopig.

Dank voor uw begrip.

Heeft u in deze moeilijke tijd behoefte aan een gesprek met één van de priesters in onze parochie?
Neem dan contact op met ons secretariaat: tel. 024-6771271 (op werkdagen tussen 8:30 en 12:30 uur).

Di. 15 september / 20.00 uur

Lezing: Christelijke meditatie:
een weg naar spirituele verdieping

Meditatie is een ruim begrip en mensen geven er allerlei invullingen aan. Sommigen denken hierbij aan iets zweverigs. Anderen verbinden het met het overdenken van de Schrift of misschien zelfs wel met de betekenis die Ignatius van Loyola eraan gaf. Sicco Claus heeft zich laten inspireren door de benedictijn John Main (1926-1982) die had leren mediteren in Maleisië, waarna hij ontdekte dat er ook in de westerse, christelijke traditie een onderstroom bestaat die meditatie begrijpt als het overstijgen van beelden en woorden. Sicco Claus neemt ons mee in de wereld van de christelijke meditatie en met name op de weg die John Main heeft gewezen.

De Schakel, Wijchen

Info Pastor Andreas Inderwisch / t 06-48256940 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.