Op de website van de H. Johannes XXIII parochie voor de dorpen van de gemeente Beuningen.

Hier vindt u:

Parochieblad

datum: 6-5-2021

Maatregelen ten gevolge van het coronavirus

Ter bestrijding van de snelle verspreiding van het coronavirus zijn binnen onze parochie de volgende maatregelen van kracht:

  • Vanaf 29 april kunnen bij vieringen maximaal 45 personen met een mondkapje aanwezig zijn (In Weurt: 30 personen). Daarom is het belangrijk dat u van te voren een plaats reserveert. Dit kan bij het parochiesecretariaat op werkdagen tussen 8.30 en 12.30 uur.
  • Alleen mensen die geen gezondheidsklachten hebben die op het coronavirus wijzen mogen de dienst bijwonen. Dit zal aan de deur van de kerk worden gecontroleerd.
  • De Agapè-vieringen vervallen voorlopig.

Dank voor uw begrip.

Heeft u in deze moeilijke tijd behoefte aan een gesprek met één van de priesters in onze parochie?
Neem dan contact op met ons secretariaat: tel. 024-6771271 (op werkdagen tussen 8:30 en 12:30 uur).

Vrijwel alle publiek toegankelijke (eucharistie)vieringen in Nederland en België zijn vanwege de corona-crisis tot nader order opgeschort, zeker die in het weekend. Wel zijn talrijke vieringen en gebedsmomenten te volgen via radio, tv en internet.

Eucharistie- en gebedsvieringen op radio en tv


Pastoor Peter van der Weide tijdens de tv-Mis van 15 maart
Screenshot: npostart.nl - KRO-NCRV

Iedere zondag om 10.00 uur is op NPO 2 een rechtstreekse eucharistieviering te volgen. Voorafgaand wordt vanaf 09.45 uur het wekelijkse geloofs­gesprek uitgezonden. Viering en geloofs­gesprek zijn ook online te volgen en terug te kijken via npostart.nl.

Van maandag tot en met vrijdag is er om 09.00 en 19.00 uur een eucharistieviering te horen via DAB+ en via radiomaria.nl. Op zaterdag is de eucharistie om 9.30 uur en op zondag om 10.00 uur. Ook wordt dagelijks het getijdengebed gebeden en is er rozenkransgebed, onder meer om 08.30 en 12.15 uur. Iedere dinsdag is er tussen 11.00 en 12.00 uur een speciaal gebedsuur voor de situatie in Nederland.

Voor de Chrismamissen in de bisdommen geldt dat deze in kleinere kring doorgang zullen vinden met de bedienaren die nodig zijn voor de liturgie, zonder koor. Hierover, maar ook over de andere vieringen in de Goede Week en met Pasen, communiceren de bisdommen met hun parochies en pastorale teams.

Kerkomroep

Vele tientallen katholieke parochies zenden hun vieringen uit - met beeld en/of geluid - via Kerkomroep.nl. Een overzicht van alle deelnemende parochies is te vinden op Kerkomroep.nl.

En nog veel meer...

Op tal van plaatsen en tal van ogenblikken méér kunnen vieringen - in allerlei soorten en maten - worden gevolgd. Zo blijft u, ook in deze door het coronavirus geteisterde tijd, in de gelegenheid uw geloof te beleven en te vieren.

Een zeer uitgebreid overzicht (voor ieder wat wils!) vindt u op de website van het Katholiek Nieuwsblad.