Op Zondag 21 mei, tijdens de Lentefeesten in Beuningen, heeft de verkoop van de actie 'Een Tas voor Een Tas' plaatsgevonden.

Mede dankzij u allen is deze actie een succes geworden.

Voor de Stichting Amaidhi uit Nijmegen hebben wij in totaal 700 euro bijeengebracht. Dit is een bijdrage aan hun project Schooltassen voor kinderen in Chennai, India. Ieder jaar zorgen zij ervoor dat 500 kinderen een rugzak met schoolspullen krijgen, zodat zij onderwijs kunnen volgen. Deze actie wordt ook ondersteunt door De Wilde Ganzen. Zij verhogen het bedrag dat wij verdiend hebben ook nog met één derde daarvan.

Ik wil alle medeparochianen die bijgedragen hebben heel hartelijk bedanken. Ik heb van jullie heel veel tassen gekregen. Die hebben wij met een groepje dames de afgelopen winter opgeknapt en voor een deel versierd, zodat ze klaar waren voor de verkoop.

Een deel van de opbrengst is gekomen van de verkoop op de Koningsmarkt in Nijmegen. Wij hadden ook een partij nieuwe rugzakken gekregen, die wij daar wilden verkopen. In de loop van de middag kwam er een mevrouw uit Sierra Leone bij ons, die op zoek was naar schoolspullen om naar een onderwijs-project in haar land te sturen. Wij hebben toen de rugzakken aan haar verkocht, voor een prijs die voor allebei de projecten goed was. Dat was extra leuk, omdat wij zo met dezelfde tassen twee keer een project konden steunen.

Wij kijken terug op een geslaagde actie en zijn blij dat wij ook dit jaar de kinderen in India hebben kunnen steunen. Komende jaar gaan wij onze energie weer steken in de voorbereiding voor het Vormsel. Hierover hoort u in de herfst meer.

Namens de Vormselwerkgroep van de Corneliuskerk in Beuningen
Ardi van Oosterhout